cartell-de-solidaritat-i-suport

El territori no es ven, el territori es defensa!

El proper 12 de setembre se celebrarà un judici contra quatre veïnes de la Plataforma contra l’Alta Tensió de la Vall d’Albaida, a les quals se les imputa delictes de danys i coaccions i s’enfronten a penes de presó d’1 any i deu mesos cadascuna i fortes multes (en total uns 12.600 euros), havent de pagar, a més, vora 4600€ a les empreses constructores de la línea d’alta tensió.

Aquest procés judicial s’emmarca dintre de la lluita veïnal de la Plataforma contra la línia d’alta tensió a les comarques centrals valencianes i en defensa del territori. Unes mobilitzacions que pretenien paralitzar un projecte imposat per Iberdrola i la Generalitat, i que curiosament es va aprovar just després d’una sèrie d’incendis intencionats, que van arrasar els temes municipals per on anava a passar la línia.

Sota l’argument del progrés, les elits polítiques i econòmiques del País Valencià ens van vendre la moto que un model desenvolupista seria bó per a generar riquesa i treball al nostre territori. Ens van fer creure que el territori valencià no tenia cap utilitat, si no era pera construir, per convertir lo en mercaderia. Ara ja sabem a qui beneficiava aquest model. Les obres públiques no han estat sinó el rerefons d’un espoli generalitzat dels recursos públics en benefici privat, i conseqüentment, de la destrossa de gran part de la nostra terra. Aquesta situació no només ha estat la conseqüència directa d’una mala gestió del govern, sinó que també ha estat el resultat d’un model econòmic i social basat exclussivament en la lògica dels mercats, i el model de creixement capitalista que no és compatible amb la cura i sostenibilitat dels nostres territoris i de les persones.

Hui les conseqüències a banda d’ecològiques, també són personals. I és que 4 d’aquelles persones que van decidir organitzar-se i defendre el territori, han estat cinc anys immerses en un procés judicial. Mentre les responsables directes de la destrucció del nostre territori i malversació dels recursos públics es passetgen tranquil·lament pels carrers, quatre companyes seran jutjades. Des de la biblioteca social Vicent Garrido volen mostrar tota la nostra solidaritat amb les encausades, i animen a recolçar totes les activitats i convocatòries programandes per al judici. Aprofitant la convocatòria de la plataforma, CONVOQUEM el proper dilluns a les 10:30h, davant del Jutjat penal d’Alzira, per donar suport a aquestes companyes, per què la solidaritat és la nostra millor arma!

Defensar la terra no és cap delicte!! Solidaritat amb les persones encausades contra l’Alta tensió, solidaritat amb totes les persones que lluiten! Si ens toquen a una, ens toquen a totes!