ací no paga.png

Les lectures a la fresca és una activitat que pretén crear un espai per gaudir de la lectura en valencià i de forma compartida. És una activitat que està emmarcada dintre del programa de Fira de l’Ateneu Popular de Xàtiva per al proper dia 10 d’agost.

El lloc serà  a la plaça st. Jaume a les 21:30, i llegirem l’obra de teatre ” Ací no paga ni déu” de Dario de Fo. A continuació vos deixem una xiconteta ressenya extreta d’internet:

“Aquest  divertit vaudeville polític fou escrit per el Nobel Dario Fo el 1973, en plena crisis del petroli. Quasi quaranta anys després ens trobem en la mateixa situació amb els esdeveniments polítics, socials i econòmics que estem vivint. Resulta curiós que el text coincideixi amb la situació actual del nostre país. Perquè l’obra parla dels ciutadans indignats, concretament dues mestresses de casa que han decidit practicar la desobediència civil, robant menjar als supermercats que pugen els preus sense parar en plena crisi econòmica.

Per  tant el que veureu és gent del carrer, en el moment en que es realitzen retallades socials que, com sempre, afecten els que lluiten cada dia per tirar endavant, i gent que independentment de l’època sempre han estat vivint amb el mínim. Són personatges que podem ser nosaltres mateixos amb tots els nostres problemes. Però en aquesta obra tots aquests problemes (inclosos les convocatòries a la vaga, el boicot als patrons, les lluites sindicals… etc.) prenen un caire alegre, còmic, delirant i absurd en alguns moments, que ens fan enfrontar la situació amb una perspectiva positiva.”

Si tens els llibre, porta’l ! perquè en necessitarem uns quants!